Altijd iets te vieren!

Vijf-jarig jubileum: het is feest bij Lola’s!

Wat vliegt de tijd! In februari bestaat Lola’s Events alweer vijf jaar. Op dit vijf-jarig jubileum kijken we met veel trots terug op veel mooie momenten en kijken we uit naar alle bijzondere momenten die we nog met jullie mogen delen. Bij zo’n grote mijlpaal hoort natuurlijk een reflectie momentje… Hoog tijd dus om bij ons vijf-jarig jubileum oprichtster Iris aan de tand te voelen en wat leuke foto’s te delen.

Wat is Lola’s voor jou?

Lola’s is voor mij wel een beetje mijn kindje. Ik heb het natuurlijk opgericht samen met mijn beste vriendin Elise en zonder haar was Lola’s nooit geweest wat het nu is. Om een bedrijf van de grond te krijgen moet je er ongelooflijk veel energie en liefde in steken, dag in dag uit. Mijn mening is dat het bedrijf alleen dan levensvatbaar of succesvol kan zijn. En dat is wat ik de afgelopen jaren heb gedaan. Dat ging soms ook weleens ten koste van mezelf omdat je helemaal in een tunnel raakt en naast het ondernemen bijna vergeet dat het ook belangrijk is om sociale dingen te doen voor jezelf. Door een goede balans te vinden tussen werk en privé kan ik van beiden optimaal genieten. Maar dit blijft wel mijn valkuil, alhoewel ik er steeds beter mee om leer te gaan.

Welk feest van Lola’s is jou het meest bijgebleven in de afgelopen vijf jaar?

Goh, dat is een moeilijke vraag, aangezien we deel hebben mogen uitmaken van zo veel mooie feesten. Maar in het bijzonder was de verrassingsbruiloft van Marloes en Jochem Myjer voor mij een hele bijzondere ervaring. De bruiloft was in onze eigen stad, met veel kennissen en bn’ers door elkaar. Het bijzondere aan dit feest was het surprise element en dat maakte deze bruiloft ook echt een uitdaging. Niemand van de gasten was immers op de hoogte dat zij ter plaatsen zouden gaan trouwen, dus je hebt geen generale repetitie. Wanneer alles dan toch precies volgens plan verloopt ben je natuurlijk echt mega trots op jezelf en denk je ‘dat hebben we toch maar mooi even geflikt’. Het feestje was echt helemaal compleet toen Armin van Buuren ook nog even plaatsnam achter de DJ-Booth… dan sta je echt te stralen.

Wat is jouw mooiste herinnering aan een eigen (verjaardags)feest?

Ik heb twee keer een surprise feest gehad. That’s the best!!! Dat al mijn vrienden en familie stiekem zijn samengekomen om mij te verrassen vond ik magisch mooi. Het moment dat je de hoek om komt en al die blije gezichten ziet is overweldigend. Ik houd het dan niet droog hoor! ;-). 

Pak je voor je eigen feesten ook altijd groots uit?

Ik heb vijf jaar een poolparty georganiseerd voor mijn vrienden, wat elk jaar weer een groot succes was. Ik regelde hiervoor een grote hoeveelheid opblaas-zwembaden en -dieren, home-made caipirinhas en een barbecue. Ook lekkere muziek ontbrak niet en om de een of andere reden wilde iedereen hier graag bij zijn. Vaak begon het feest al om 14.00u ‘s middags en eindigde het rond middernacht. Het was altijd zo relaxt dat iedereen de hele dag lekker kon eten en drinken, dansen en zwemmen, maar vooral samen een leuke dag beleven. Om nog een magisch tintje te geven aan de avond sloten we vaak af met wens ballonnen. Elise maakte de foto’s, waar we na afloop altijd een hoop te gekke reacties op ontvingen. Om deze reden zijn Elise en ik ook op het idee gekomen om Lola’s Events op te richten. Tijd voor een nieuwe editie zou je zeggen!?

Waar haal je de meeste inspiratie vandaan?

Inspiratie kun je echt overal vandaan halen. Ik besteed wekelijks wel een aantal uur op Pinterest, een te gekke site waar je echt alles op kunt vinden. Van tafelstylingen en sweetstables tot ceremoniestyling en bloemwerk en dat nog eens in verschillende thema’s. Ook haal ik inspiratie uit mijn reizen. Marokko vind ik bijvoorbeeld een super inspirerend land om de prachtige kleuren die je hier ziet, de mooie materialen en veel handwerk… ja, dat is echt een lust voor het oog. Als ondernemer ben je altijd passievol bezig met je werk. Als ik iets leuks zie wat we bij Lola’s ook kunnen gebruiken maak ik altijd een foto of schrijf ik het gelijk op.

Wat mag er volgens jou niet ontbreken bij een goed feest?

Daar kan ik makkelijk antwoord op geven: drank. Zonder drank geen feest! Maar als je wat dieper ingaat op wat essentieel is voor een goed feest is het dat alles soepel verloopt. En dat komt vaak voort uit het feit dat alles van te voren tot in de puntjes goed is uitgedacht. Ik vergelijk het weleens met topsport, als je op tv naar een tenniswedstrijd zit te kijken, ziet het er bijna eenvoudig uit. Het komt zo gemakkelijk over, alsof het de tennissers nauwelijks moeite kost. Terwijl iedereen weet dat dit komt door alle uren die zij in het verleden hebben geïnvesteerd om op dit topniveau te kunnen presteren. Hetzelfde geldt ook voor een goed feest, als het eenvoudig overkomt is dit juist de klasse van een goede organisatie. Hierdoor komt het feest tot zijn recht, de gasten kunnen ongedwongen genieten en worden op hun wenken bediend.

En wat is een echte ‘no go’?

Ik zie wel eens op een bruiloft dat een fotograaf de rol van regisseur aan wil nemen en zo heel erg een stempel drukt op de dag. Het spontane verdwijnt en dat komt niet ten goede van de sfeer en de beleving van de gasten. Ook de foto’s stralen geen oprechtheid uit en reflecteren dan de essentie van de dag niet mooi. Dat vind ik een echte no go.

Het vijf-jarig jubileum is al een hele prestatie, maar wat kunnen we de komende jaren nog allemaal van Lola’s verwachten?

Dream and live big! Ik hoop dat Lola’s events de komende jaren nog meer kan groeien. Na 5 jaar ondernemen is het voor mij wel duidelijk waar onze kracht ligt en dat wil ik gewoon uit gaan breiden. Het lijkt me te gek om op internationaal niveau actief te mogen blijven. Bruiloften of feesten in het buitenland, daar gaat mijn hart sneller van kloppen. Wie weet mogen we nog een keer een te gekke bruiloft op Ibiza of in Marokko verzorgen. Het leuke van ondernemen is dat het echt alle kanten op kan gaan. Een ding wat zeker is is dat we blijven investeren in mensen die ook liefdevol, eerlijk en respectvol ondernemen. Zo kun je elkaar naar nog grotere hoogtes brengen en kunnen er mooie dingen ontstaan. Kortom, ik ben ontzettend trots op ons vijf-jarig jubileum and I’m ready for the future!

Wil jij meegenieten van Iris haar passie voor het delen van gezelligheid en wil je daarnaast deel uitmaken van Lola’s inspirerende verhaal? Schakel dan Lola’s Events in voor jouw gelegenheid om de bijzondere dag tot in de puntjes te verzorgen, zodat jij met je gasten zorgeloos kunt genieten! 

Liefs Lola’s

p.s. Bij een vijf-jarig jubileum hoort een feestje… Wij zijn wel in voor een poolparty anno 2019 hoor Iris! 😉

Foto’s
@Elise Drenthe Fotografie
@Berdi Schouten

Deel dit bericht

Gerelateerde berichten

21 Diner Sophie Colourful Disco Lola's Events

Colourful Disco Thema

Lees en kijk mee, hoe wij dit colourful disco thema tot leven brachten! 21-Diners zijn bij Lola’s de laatste tijd erg in trek. Daardoor zijn

Lees meer »