Altijd iets te vieren!

Lola’s Events onderzoekt trouwtrends 2016 bij Engaged

Onlangs zijn wij afgereisd naar Delft om een kijkje te nemen bij de trouwbeurs Engaged. Wij gingen hier op zoek naar de trouwtrends voor 2016. Op Engaged staan bedrijven uit België en Nederland om je te inspireren en een kleine preview te geven van hun expertise. Denk hierbij aan weddingplanners, bruidsfotografen, muzikanten en stylisten. Daarnaast werden er meerdere workshops aangeboden met thema’s als ‘floral decoration’ en ‘kalligrafie’. Wij hebben inspirerende dingen gezien en leuke contacten gelegd.

Hieronder vind je een kort overzicht van de trouwtrends voor 2016 en een fotoreportage.

Lola's Events Engaged

Je zag een duidelijke overeenkomst tussen de verschillende bedrijven, alleen had iedereen net weer een andere benadering op de trouwtrends van komend jaar.

Trouwtrends 2016:
Festival Wedding – Vintage Wedding – Botanical Wedding – Boho Wedding

Wat opvalt als je de verschillende trouwtrends van 2016 bekijkt is dat ongeacht het thema, de nadruk ligt op de details en voornamelijk de handgemaakte details.

– Het begint bij de uitnodigingen. Grafische ontwerpen of gebruik van kalligrafie voorzien de uitnodigingen van een persoonlijk ontwerp en finesse.
– Floral decoration wordt in iedere trouwtrend in overvloed toegepast. Geen wonder, want bloemen zijn nu eenmaal feestelijk. Met name grote weelderige boeketten en kleine bloemige details kwamen veel terug bij de verschillende stands. Zoals een bloem door je servet, bloemetjes verwerkt in de opmaak van de bruidstaart of een gedroogd bloemetje bij de uitnodiging. Ook het gebruik van hangende vaasjes met een bloemetje is nog helemaal ‘hot en happening’.
– De aandacht voor de details is het best terug te zien bij de tafelaankleding van het diner. Waarbij de algehele sfeer van de bruiloft wordt doorgetrokken in de kleine details op tafel. Hier kun je als stylist helemaal je ei in kwijt, want hier komen alle kleine details naar voren. Speciaal ontworpen menu- en naamkaartjes, servetdetails, prachtig servies, vaasjes met bloemen, kaarsen en kandelaars en overige decoratie.
– Welk thema je ook kiest voor jullie bruiloft, een fotohokje, fotobus of photobooth mag niet ontbreken. Ook hierin worden details verwerkt, zoals jullie namen of een persoonlijke boodschap onderaan de prints of op de photobooth. Dé manier om jezelf en je gasten vast te leggen en een herinnering mee te geven.
– Daarnaast merk je dat er steeds meer vraag is naar interactie tijdens de bruiloft. Dit laatste is een goed voorbeeld hiervan. Je wilt niet dat je gasten zich vervelen en daarom worden er allerlei manieren bedacht om hen op een leuke manier te verrassen. Daardoor zijn foodtrucks erg in trek en komen oude oerhollandse spelletjes ook steeds vaker terug.

Waar je rekening mee dient te houden als bruidspaar is dat het verwerken van al deze details vaak tijdsintensief of kostbaar is en vaak last-minute pas kan worden gerealiseerd. Denk hierbij aan servetten, naamkaartjes of menukaarten die van tafel waaien of het uitzetten van bloemen (i.v.m. het weer zon/regen) zijn enkele voorbeelden van details die niet mogen ontbreken, maar last-minute gedaan moeten worden. Deze details hebben wel het ‘wow-effect’ als resultaat en zorgen ervoor dat jullie bruiloft tot in de puntjes is uitgewerkt. Je trouwt immers maar één keer en aandacht voor details is daarin onmisbaar. Absoluut de moeite waard om in te investeren!

Lola’s Events brengt alle losse onderdelen voor jullie samen en kan je gehele bruiloft organiseren. Denk hierbij aan het bedenken van het thema, daarbij passende combinaties van styling en het ontwerpen van een trouwconcept. Wij werken altijd met een fotocollage om alvast een beeld te schetsen van jullie droombruiloft. Zo krijgen jullie het beste beeld van wat wij jullie kunnen bieden. Daarnaast werken wij samen met een aantal professionals zoals een top-chef, fotograaf, DJ, bediening en andere passende diensten die aansluiten bij jullie wensen.

Wil jij ook samen met ons toewerken naar jullie droombruiloft? Vraag een vrijblijvend kennismakingsgesprek aan op onze contactpagina: www.lolasevents.nl/contact

Fotoreportage by Lola’s Events

Omdat wij zelf niet op de trouwbeurs stonden namens Lola’s Events, hebben wij de laatste twee foto’s toegevoegd van ons eigen werk.

Wij zijn benieuwd welke trouwtrend jij graag wil zien in het jaar 2016?
Laat een reactie achter op onze blog.

Liefs Lola’s
Lola's Events

Deel dit bericht

Gerelateerde berichten

21 Diner Sophie Colourful Disco Lola's Events

Colourful Disco Thema

Lees en kijk mee, hoe wij dit colourful disco thema tot leven brachten! 21-Diners zijn bij Lola’s de laatste tijd erg in trek. Daardoor zijn

Lees meer »