Altijd iets te vieren!

Het perfecte feest, lijkt eenvoudig, wat is de kunst?

Een partytent, slingers, verlichting, muziek, drank en catering zo moeilijk hoeft dat toch niet te zijn? Wat schuilt er achter het succes van het perfecte feest?

De kunst van een evenementenbureau zit hem o.a. in het zo goed mogelijk organiseren en afstemmen van diverse aspecten, die in een kort tijdsbestek samen moeten komen. Zodat die ene middag, die ene avond of die ene dag tot lang in het geheugen van de gasten zal blijven voortbestaan. Denk hierbij aan een gastvrouw die op het juiste moment de prosecco uitschenkt, een bandje die bij aanvang van het feest een achtergrond muziekje speelt en de cateraar die op de afgesproken tijd de eerste gang uit serveert. Hierdoor lijkt het evenement in eerste instantie eenvoudig en simpel te verwezenlijken, alleen schijn bedriegt. Hier zit juist de moeilijkheidsgraad van een succesvol feest. Wat is hier de truc?

walkingdinner

Er was eens…

Dit willen wij graag verduidelijken met een kort verhaaltje, wat als metafoor kan worden gezien voor de evenementenbranche.

Een man wil in zijn huis graag een grote geschilderde haan op zijn muur. Hij is op zoek naar een kunstenaar die voor hem deze haan wil schilderen. Hij benadert een kunstenaar die in zijn smaak valt en biedt hem deze opdracht aan. De kunstenaar denkt er over na en vraagt €3000,- voor het schilderen van de haan. De man gaat akkoord en ze spreken af dat de kunstenaar twee maanden later de haan mag komen schilderen.

De twee maanden zijn verstreken en de kunstenaar verlaat zijn atelier op weg naar het huis van de man en schildert binnen drie uur de in zijn ogen perfecte haan.

De man vindt het inderdaad de mooiste haan die hij ooit heeft gezien! Hij is het alleen niet eens met het van te voren afgesproken bedrag van €3000,-. Want ja, drie uur werk en dan €3000,- vragen is wel heel makkelijk verdiend. De kunstenaar nodigt hem daarom uit in zijn atelier om nog eens over het bedrag te praten. De man gaat akkoord en gaat naar het atelier van de kunstenaar.

Eenmaal binnen in het atelier ziet hij in de gang een geschilderde haan, hij loopt verder en ziet in één oogwenk wel honderd verschillende geschilderde hanen. De man voelt zich schuldig en begrijpt dat de kunstenaar de afgelopen twee maanden wel honderd verschillende hanen heeft geoefend, zodat hij de perfecte haan in één keer foutloos op de muur kon schilderen. Hij rekent het afgesproken bedrag af en vertrekt tevreden weer terug naar huis om van zijn perfecte haan te genieten.

haan

Terug naar de evenementenbranche

Het voortraject naar een event is vaak een tijdsintensief traject en in onze ogen het belangrijkste voor een geslaagd event. Tijdens dit traject wordt o.a. een concept gemaakt voor de opdrachtgever, vinden er meerdere afspraken plaats met opdrachtgever(s) en de locatie, wordt het evenement visueel vormgegeven en worden de leveranciers benaderd. Wanneer dit voortraject goed wordt uitgevoerd is het evenement een kwestie van het samenkomen van al deze factoren in een kort tijdsbestek. Daarbij komen vaardigheden als vooruit- en oplossingsgericht kunnen denken, de helicopter view toe kunnen passen en op de juiste manier omgaan met last-minute wijzigingen goed van pas.

Wees er daarom van bewust wanneer je een evenementenbureau inschakelt, de kosten al gauw kunnen oplopen, gezien de vele uren in het voortraject, het evenement zelf en de afhandeling na afloop van het event. En dat wanneer een evenement er eenvoudig uitziet en soepel verloopt, dit de kunst is van een goed evenementenbureau en dit over het algemeen een resultaat is van een lange voorbereiding die hieraan vooraf is gegaan.

Wij creëren met Lola’s Events graag een ongedwongen sfeer, hoogwaardige catering en service, ruimte voor spontaniteit en een unieke ambiance. Benieuwd? Neem een kijkje in ons fotoboek.

Liefs Lola’s

 

Deel dit bericht

Gerelateerde berichten

21 Diner Sophie Colourful Disco Lola's Events

Colourful Disco Thema

Lees en kijk mee, hoe wij dit colourful disco thema tot leven brachten! 21-Diners zijn bij Lola’s de laatste tijd erg in trek. Daardoor zijn

Lees meer »