Altijd iets te vieren!

De Langste Leidse Tafel t.b.v. Xenia opbrengst €6500,-

De Langste Leidse Tafel, een initiatief van de Heeren van Hout (Erick van Zuylen en Wouter Peelen), werd 5 september j.l. gehouden in de Hoefstraat in Leiden. Het idee was om te dineren voor een goed doel in Leiden. Dit jaar was dat jongeren hospice Xenia, het eerste jongeren hospice in Nederland voor de leeftijdscategorie 16 tot en met 35 jaar (www.xeniahospice.nl). Naast geld inzamelen voor het goede doel, stond gezellig samen dineren bovenaan. Hier werd alles voor uit de kast gehaald: verschillende live optredens, de stadsdichter, een loterij, chefkoks etc. Lola’s werd gevraagd om het diner aan te kleden. Dit was voor ons een uitdaging want De Langste Leidse Tafel was maar liefst 75 meter lang en bestond uit meer dan 250 gasten.

De Langste Leidse Tafel vond plaats in de Hoefstraat, een prachtig idyllisch, bijna Frans ogend, smal straatje met sfeervolle huisjes en lantaarns. De perfecte plek voor een openlucht restaurant. Echter waren de weersvoorspellingen niet heel positief en werd er gekozen om de hele straat te overdekken. Hierdoor hebben wij met de organisatie (en hulp van lieve buren) vrijdagavond, te midden van hevige regenbuien, 100 meter aaneengesloten tent moeten opzetten. Een hele klus maar uiteindelijk gaf juist de overdekking een warm en knus gevoel, waardoor er een bijzondere sfeer ontstond. Wij zijn samen met vrijwilligers van zaterdag vroeg in de ochtend tot stipt 17.00uur (start diner) bezig geweest om alle tafels in te dekken en de tenten te voorzien van kleine details.

Het was inspirerend om te zien dat zo veel ondernemers hun steentje hebben bijgedragen aan De Langste Leidse Tafel. Zo werd bijvoorbeeld het eten voor het overgrote deel gesponsord door lokale ondernemers. Door veel sponsoring van derden, inzet en hulp van vrijwilligers is er een prachtig bedrag van €6500,- overgebleven voor Xenia. Dit bedrag werd middels een cheque overgedragen aan één van de ambassadeurs van Xenia, Sander Tichler.

De avond vloog voorbij maar gelukkig hebben we de foto’s nog!

Wij vonden het echt heel erg te gek om aan dit geweldige initiatief mee te werken.

Alle vrijwilligers die ons geholpen hebben een groot succes te maken van De Langste Leidse Tafel: bedankt!

Fotoverslag door Jeroen Roest

Video door Karin Bartlema

Als dank wordt er een aantal maanden een banner met de lijst van alle sponsoren bij Café van Hout opgehangen.

Tot de volgende editie!

Liefs Lola’s

Deel dit bericht

Gerelateerde berichten

21 Diner Sophie Colourful Disco Lola's Events

Colourful Disco Thema

Lees en kijk mee, hoe wij dit colourful disco thema tot leven brachten! 21-Diners zijn bij Lola’s de laatste tijd erg in trek. Daardoor zijn

Lees meer »